ГоловнаПолітика

Новинський підтвердив готовність внести 6 млн гривень за Богатирьову

Богатирьову заарештували на два місяці, але можуть випустити під заставу.

Новинський підтвердив готовність внести 6 млн гривень за Богатирьову
Фото: Макс Требухов

Глава фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський підтвердив у коментарі LB.ua, що готовий внести заставу 6 млн гривень за Раїсу Богатирьову, якщо її сім'я звернеться до нього з таким проханням.

Сьогодні, 28 серпня, Печерський районний суд Києва заарештував ексміністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову на два місяці, або ж вона зможе вийти під заставу 6 млн гривень. Прокурор обґрунтував необхідність арешту Богатирьової тим, що вона чотири роки проживала за кордоном або, можливо, в Криму і не з'являлася в органи досудового розслідування. При цьому 2014 року вона офіційно кордон не перетинала, тому є загроза, що Богатирьова зробить це ще раз.

У свою чергу, Богатирьова підтвердила, що перебувала за межами України до учора. Крім того, вона знала, що 20 травня 2016 року і 23 липня 2015 року були постанови про спецрозслідування і обрання їй запобіжного заходу.

Нагадаємо, Богатирьову звинувачують у розтраті 63,5 млн грн під час закупівлі у 2011-2013 роках імунобіологічних препаратів, ліків, медвиробів і обладнання за істотно завищеними цінами, а також у розтраті 279 млн грн, які були використані в першій половині 2013 року на закупівлю інсулінів у "Індару".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram