ГоловнаПолітика

Міністром охорони здоров'я може стати ексголова Одеської ОДА Максим Степанов (оновлено)

Головним кандидатом на посаду прем'єра залишається Олексій Гончарук.

Міністром охорони здоров'я може стати ексголова Одеської ОДА Максим Степанов (оновлено)
Фото: facebook/Максим Степанов

Основним кандидатом на посаду прем'єр-міністра залишається заступник голови Офісу президента Олексій Гончарук. Про це повідомляють джерела LB.ua.

Також сьогодні основним кандидатом на МОЗ визначено Максима Степанова. У нього вже була розмова на цю тему з Олексієм Гончаруком. Очікується, що сьогодні ввечері у Степанова також відбудеться зустріч з Володимиром Зеленським.

Степанов має медичну освіту. Раніше він очолював Одеську ОДА і був звільнений Петром Порошенко між першим і другим турами виборів.

Сам Степанов досить давно хотів працювати в системі охорони здоров'я. Його шанси зайняти посаду збільшує також те, що він є близьким другом і кумом Ігоря Палиці.

Раніше номінований на посаду голови МОЗ Олег Петренко відмовився від призначення через низьку офіційну зарплату. Зараз він перебуває в короткій відпустці.

Оновлення. Голова НСЗУ Олег Петренко сказав, що причина відмови від посади міністра охорони здоров'я не пов'язана з зарплатою. За його словами, до обговорення винагороди справа взагалі не дійшла.

"У нас дійсно відбулася зустріч з президентом. Під час неї було обговорено низку питань подальшого розгортання змін у сфері охорони здоров'я. Керівництво держави зацікавлене в тому, щоб система продовжувала розгортатися в сторону задоволення потреб пацієнта. Мені було запропоновано розглянути можливість очолити Міністерство охорони здоров'я", - розповів він.

"Однак під час розмови ми дійшли спільного висновку, що перша лінія змін і основні завдання в системі в найближчі два роки стоять саме перед Національною службою здоров'я. НСЗУ - технократична і стабільна організація, яка за півтора року свого існування довела свою здатність і ефективність. Тому було прийнято рішення, що я буду зараз більш корисним на посту голови НСЗУ. Для мене особисто дуже важливо продовжувати втілювати в життя структурні зміни, які почалися 2018 року. Наступний рік - реформа лікарень і спеціалізованої допомоги. Ми будемо і далі працювати на результат разом з Міністерством охорони здоров'я", - сказав Петренко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram