ГоловнаПолітика

Адвокати Мангера оскаржать вирок виконавцям убивства Гандзюк

Активісти припускають, що ексголова Херсонської ОДА хоче повністю розвалити справу.

Адвокати Мангера оскаржать вирок виконавцям убивства Гандзюк
Фото: Макс Требухов

Адвокати ексголови Херсонської ОДА Владислава Мангера оскаржать вирок виконавцям убивства активістки Катерини Гандзюк. Про це повідомили активісти в паблік  "Хто замовив Катю Гандзюк?".

"Мангер розуміє, що він уже майже в тюрмі і ледве не єдиним шансом врятуватися є скасування вироку вбивцям, які вже визнали провину і підписали угоду зі слідством. Бо без виконавців у справі зникне і замовник. Тобто Мангер хоче розвалити справу повністю, і йому вже байдуже, якою ціною. У реєстрі ми знайшли інформацію про дві касаційні скарги адвокатів Ільченка (адвокат Мангера у справі вбивства Гандзюк) і Дунаєва (адвокат, пов'язаний з Мангером через ще одного фігуранта справи). І ці скарги на вирок виконавцям убивства від адвокатів замовника. Так фактично адвокати Мангера визнають свою провину і йдуть ва-банк", - сказано в повідомленні.

У виявлених документах прямо зазначено, що касації подано в інтересах засуджених виконавців убивства.

"Не здивуємося, якщо адвокати Мангера навіть підписали адвокатські договори з одним із засуджених виконавців і тепер виступатимуть від імені обох співучасників", - сказано в повідомленні.

"До нового Генерального прокурора в нас те саме питання - коли сядуть убивці Каті Гандзюк? Чому справу проти Мангера  зупинено і досі не передано до суду? Чому Левін досі на волі? Чому Рищук і Гордєєв насолоджуються футболом у Вільнюсі, а не сидять за ґратами?" - резюмували в паблік.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року на радницю херсонського міського голови Катерину Гандзюк напали біля її будинку і облили сірчаною кислотою. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.

Правоохоронці затримали 5 підозрюваних у нападі на Гандзюк: В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова, Володимира Васяновича, Сергія Торбіна і Микиту Грабчука. Через кілька місяців обвинувачені визнали свою провину, а прокуратура змінила їм підозру з убивства на умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень.

6 червня суд виніс вирок виконавцям: координатора нападу на Гандзюк Сергія Торбина засудили до 6 років і 6 місяців позбавлення волі, а безпосередньо виконавця Микиту Грабчука - до 6 років в'язниці. Володимир Васянович і В'ячеслав Вишневський отримали 4 роки ув'язнення, Віктор Горбунов - 3 роки.

24 липня стало відомо, що ГПУ зупинила розслідування проти Мангера і Левіна в справі про вбивство Гандзюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram