ГоловнаПолітика

Помічник Зеленського: Медведчук до обміну не причетний, його вояжі в Росію - особистий піар

"Жодної участі Медведчук не брав, ніколи ми з ним не зустрічалися, не розмовляли".

Помічник Зеленського: Медведчук до обміну не причетний, його вояжі в Росію - особистий піар
Фото: Макс Левин

Помічник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак, який очолював українську частину групи обміну утримуваними особами, заявив, що кум російського президента Віктор Медведчук не причетний до звільнення українців з російських в'язниць.

Про це Єрмак повідомив в інтерв'ю "Українській правді".

"Знаю позицію нашого президента. Він заявляв багато разів про те, що жодних залучень пана Медведчука ні в які процеси він не передбачає. І тому я можу сказати, що жодної участі пан Медведчук не брав, ніколи ми з ним не зустрічалися, не розмовляли. Вважаю, що всі його вояжі в Росію - це його особистий піар", - сказав він.

За словами Єрмака, Володимир Зеленський і Володимир Путін особисто домовлялися про повернення полонених.

"Розмова починалася з моряків, а вже потім вони домовилися, що до моряків додаємо ще людей. Але вже 7 серпня було домовлено про 34 людей. Потім вдалося домовитися про 35", - сказав помічник президента України.

За словами Єрмака, Зеленський особисто забезпечив повернення режисера Олега Сенцова, а в російському списку від початку фігурувало прізвище бойовика "ДНР" Володимира Цемаха, якого вважають важливим свідком у справі MH17.

Нагадаємо, 7 серпня Україна і Росія провели обмін у форматі 35 на 35. В Україну повернулися військові моряки, захоплені Росією в полон у листопаді 2018 року, і ще 11 політв'язнів, серед яких Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Микола Карпюк, Станіслав Клих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram