ГоловнаПолітика

Прокуратура Криму заочно повідомила про підозру українці, яка допомагала організувати "вибори" у 2014 році

Жінка увійшла до складу "виборчої комісії".

Прокуратура Криму заочно повідомила про підозру українці, яка допомагала організувати "вибори" у 2014 році
Фото: perepel-krym.ru

Прокуратура АР Крим заочно повідомила українці-члену "виборчої комісії Криму" про підозру в організації і проведенні незаконних виборів депутатів у "Державну раду Республіки Крим" на території півострова. Йдеться про російські вибори 2014 року, повідомляє пресслужба прокуратури.

"Проведення зазначених незаконних виборів забезпечувала, в тому числі, громадянка України, яка в березні 2014 увійшла до складу незаконно створеної "виборчої комісії Республіки Крим", де брала участь у підготовці та проведенні незаконного "референдуму", усвідомлюючи незаконність окупації півострова і спроби країни-агресора її легітимізувати за рахунок таких виборів", - сказано в ньому.

Жінку повідомили про підозру у вчиненні державної зради, зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України і у вчиненні дій, спрямованих на захоплення державної влади.

Нагадаємо, 2018 року Деснянський районний суд Києва засудив до умовного терміну Олену Одновол - довірену особу російського президента Володимира Путіна на президентських виборах в окупованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram