ГоловнаПолітика

Кличко заявив, що депутатів Київради намагаються підкупити, щоб зірвати засідання

Він звинувачує в цьому бізнесменів, які «влетіли» у владу.

Кличко заявив, що депутатів Київради намагаються підкупити, щоб зірвати засідання
Фото: Макс Левин

Депутатів Київради намагаються підкупити, щоб зірвати наступне засідання. Про це мер Києва Віталій Кличко написав у своєму фейсбуці.

«Який я мер - мешканці столиці висловляться на виборах. І не деяким спритним бізнесменам, що «влетіли» у владу, вирішувати за людей, зневажаючи Конституцію і закон. Вони продовжують щодня поливати мене брудом, оббріхувати в ефірі каналу «1+1». На який я, до речі, вже подав у суд», - підкреслив мер.

За його словами, ці бізнесмени намагаються підкупити депутатів Київради, щоб «озеленити» і зірвати наступне засідання. «Вони під надуманими приводами звертаються до НАБУ і ДБР, а ті, за законом, повинні реагувати на звернення. І витрачати час і сили на розслідування «висмоктаних з пальця» справ», - додав Кличко.

Він також подякував жителям Києва і всім українцям за підтримку, яку вони йому висловлюють і зазначив, що не збирається здаватися.

Нагадаємо, 30 липня Богдан заявив на пресконференції, що йому пропонували $20 млн за те, щоб Віталій Кличко залишився головою КМДА. Столичний мер назвав заяву Богдана "добіркою пліток і маніпулятивних домислів" і порадив, якщо йому дійсно пропонували хабар, звернутися до правоохоронних органів.

1 серпня Кличко самостійно звернувся в Національне антикорупційне бюро з проханням відкрити кримінальну справу за заявою Богдана про хабарі.

5 серпня Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом можливої пропозиції 20 млн доларів хабара голові Офісу президента Андрієві Богдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram