ГоловнаПолітика

НАБУ найближчим часом допитає Богдана і Кличка

Допит буде у справі можливої пропозиції 20 млн доларів хабара.

НАБУ найближчим часом допитає Богдана і Кличка
Фото: nabu.gov.ua

Національне антикорупційне бюро має намір найближчим часом викликати на допит голову Офісу президента Андрія Богдана і мера Києва Віталія Кличка. Про це повідомило джерело в правоохоронних органах агентству "Українські новини".

"Викличемо обох найближчим часом", - сказало джерело.

За словами співрозмовника, їх викличуть на допит у справі можливої пропозиції 20 млн доларів хабара Богданові.

Нагадаємо, Богдан пригрозив Кличкові розподілом посад мера Києва і голови КМДА. Голова КМДА має реальну виконавчу владу в Києві, тоді як мер займається міськрадою і виконує представницькі функції.

30 липня Богдан заявив на пресконференції, що йому пропонували $20 млн за те, щоб Віталій Кличко залишився головою КМДА. Столичний мер назвав заяву Богдана "добіркою пліток і маніпулятивних домислів" і порадив, якщо йому дійсно пропонували хабар, звернутися до правоохоронних органів.

1 серпня Кличко самостійно звернувся в Національне антикорупційне бюро з проханням відкрити кримінальну справу за заявою Богдана про хабар.

5 серпня Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом можливої пропозиції 20 млн доларів хабара голові Офісу президента Андрієві Богдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram