ГоловнаПолітика

Рішення про повернення Росії в ПАРЄ було помилковим, - Волкер

В Європі зростає занепокоєння через втручання РФ у внутрішні процеси країн.

Рішення про повернення Росії в ПАРЄ було помилковим, - Волкер
Курт Волкер
Фото: inforesist

Рішення про повернення делегації Росії в Парламентську асамблею Ради Європи було помилковим. Таку думку висловив спецпредставник США в Україні Курт Волкер в інтерв'ю журналу "Тиждень".

Водночас Волкер зазначив, повернення РФ в організацію не означає, що Європа зараз "перегортає сторінку" і забуває про російську агресію - навпаки, зараз зростає занепокоєння через втручання РФ у демократичні процеси в західноєвропейських країнах.

"Рішення про повернення Росії в ПАРЄ було помилковим. Воно шкодить авторитету Ради Європи. Це була найважливіша організація із захисту демократичних інститутів і прав людини в Європі, і такий крок завдав великої шкоди її авторитету", - сказав Волкер.

"Тепер є ясність у тому, як люди говорять про Росію. Є стурбованість через загрозу національному суверенітету з боку Москви: вчинення вбивств, замахів на життя на території європейських країн, таких як Великобританія, застосування хімічної зброї та взагалі готовність використовувати її. Є глибоке розчарування відсутністю російської реакції на низку питань", - сказав чиновник.

Волкер зазначив, що в Європі посилюється опір російським рішенням, діям і впливу.

"Санкції ЄС зберігаються вже тривалий час. Навіть такі люди, як лідер італійської "Північної ліги" Маттео Сальвіні, починають розуміти, що відносини з Росією матимуть певні наслідки. Ми це бачили в Австрії з відставкою уряду після скандалу з відеозаписами. Роль Росії все більше розглядається як негативна. І я думаю, що в Європі опір їй дійсно посилюється", - повідомив Волкер.

Нагадаємо, напередодні президент США Дональд Трамп підписав указ про другий раунд санкцій проти Росії за отруєння колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в березні 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram