ГоловнаПолітика

"У нас дві війни - війна з Росією і війна з корупцією", - Зеленський під час зустрічі з сенатором США

Зеленський пояснив рішення розпустити парламент тим, що воно відповідає запиту суспільства.

Україна веде дві війни - з Росією і корупцією. Про це президент Володимир Зеленський розповів під час зустрічі з американським сенатором Робертом Портманом.

Зеленський під час зустрічі з сенатором США Робертом Портманом обговорив політичну ситуацію в Україні, зокрема позачергові вибори Ради, повідомляє прес-служба президента.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з сенатором США Робертом Портманом
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський зустрівся з сенатором США Робертом Портманом

Зеленський пояснив рішення розпустити парламент тим, що воно відповідає запиту суспільства, а завдяки проведенню виборів у Раду в липні вже у вересні може бути сформовано новий уряд.

"Якби цей парламент, який не працює, був і далі, то ми сформували б уряд у грудні. Ми не можемо чекати. У нас дві війни - війна з Росією і війна з корупцією всередині країни, яка є загрозою, перш за все, для економіки України", - наголосив глава держави.

Зеленський і Портман під час зустрічі також обговорили ситуацію на Донбасі і необхідні кроки для досягнення прогресу в мирному врегулюванні, перш за все для припинення вогню і обміну заручниками.

Зеленський особливо відзначив активну позицію Сенату США у введенні санкцій проти Росії та наданні Україні військової допомоги.

Було наголошено на необхідності подальшого тиску на Росію з метою забезпечення належного виконання "мінських домовленостей".

Зеленський і сенатор також обговорили актуальні питання реалізації реформ, які повинні наблизити Україну до ЄС і НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram