ГоловнаПолітика

КС повинен долучити стенограму зустрічі Зеленського з лідерами фракцій до подання про розпуск Ради, - Тетерук

"Про це була пряма цитата президента Зеленського".

КС повинен долучити стенограму зустрічі Зеленського з лідерами фракцій до подання про розпуск Ради, - Тетерук
Андрей Тетерук
Фото: http://nfront.org.ua

Конституційний Суд повинен долучити до заяви про незаконний розпуск Верховної Ради стенограму зустрічі президента Володимира Зеленського з лідерами фракцій - як доказ того, що у гаранта були відсутні конституційні підстави для указу про припинення повноважень парламенту.

Про це заявив перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук під час виступу з парламентської трибуни, повідомляють на сайті політсили.

"Про це була (в стенограмі, - ред.) пряма цитата президента Зеленського. Він визнавав, що немає конституційних причин для розпуску Ради і керувався винятково політичною доцільністю і рейтингами, про які в законі немає жодної згадки і посилання", - сказав Тетерук.

"Таким чином ми залучимо цю стенограму до подання в КСУ, щоб довести, що це рішення є глибоко неконституційними і популістським - таким, яке базується на владній позиції Зеленського і не відповідає Конституції. Це неприпустимо, тому що такого не дозволяли навіть ті президенти, які зараз сидять під охороною ФСБ у "золотій клітці" Кремля. Всі ті, хто намагається узурпувати владу або діяти всупереч Конституції, - закінчують дуже погано. Тому застерігаю всіх, хто сидить у кабінетах і приймає рішення: керуватися здоровим глуздом і верховенством права, і тільки тоді в нас є шанс на державу", - додав нардеп.

Тетерук також зазначив, що його турбує ще й те, що "стенограма була дуже цензурована", однак це не заважає її включити в подання КСУ.

Нагадаємо, раніше на сайті президента оприлюднили стенограму його зустрічі з керівництвом Верховної Ради і парламентських фракцій, яка відбулася 21 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram