ГоловнаПолітика

Зеленський запевнив, що Україна буде продовжувати рухатися в Євросоюз і НАТО

Президент провів зустріч з головами МЗС Швеції і Польщі.

Зеленський запевнив, що Україна буде продовжувати рухатися в Євросоюз і НАТО
Зеленский провел встречу с главами МИД Швеции и Польши.
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністрами закордонних справ Королівства Швеція Маргот Валльстрьом і Республіки Польща Яцеком Чапутовичем, які перебувають в Україні.

Про це повідомляють на сайті президента.

Зеленський подякував Польщі та Швеції за підтримку України в захисті суверенітету і територіальної цілісності і в питанні звільнення українських полонених.

"Спасибі за підтримку санкційної політики проти Росії і сподіваюся на її продовження - поки українські території не будуть повернені повністю", - сказав президент.

Він також зазначив, що "другий фронт" для України - це боротьба з корупцією, бідністю і економічною стагнацією, і "тільки отримавши перемогу на обох фронтах, українці зможуть побудувати державу, про яку вони мріють".

Зі свого боку міністри Польщі і Швеції підтвердили послідовну підтримку зусиль України щодо захисту територіальної цілісності, повернення всіх українських полонених, захоплених Росією, а також у питаннях євроінтеграції.

У контексті відзначення 10-ї річниці Східного партнерства ЄС у цьому році Зеленський зазначив, що для України критично важливо зберегти позитивні досягнення останніх років і прискорити виконання Угоди про асоціацію, а також інші системні зміни.

Президент також запевнив європейських партнерів, що Україна продовжить рух у напрямку поглиблення інтеграції з Європейським Союзом і НАТО.

Нагадаємо, 7 лютого 2019 року Верховна Рада внесла зміни до Конституції України, які закріплюють курс країни на набуття повноправного членства в Європейському Союзі та НАТО, а також виключили з неї норму про можливість оренди іноземною державою військових баз в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram