ГоловнаЕкономікаБізнес

Дочірнє підприємство китайської CNBM звернулося до президента Зеленського по захист від рейдерства

Компанія розраховує на активну участь президента в цьому розгляді.

Дочірнє підприємство китайської CNBM звернулося до президента Зеленського по захист від рейдерства

«Восход Солар» - дочірня компанія Китайської Національної Групи Корпорацій з будівельних матеріалів - просить президента України захистити їх від рейдерства. Про це компанія повідомляє у своєму відкритому листі на ім'я президента. Так, компанія просить голову держави про допомогу в захисті їхніх активів від рейдерів, а саме - сонячної електростанції потужністю в 53 МВт у Миколаївській області, пишуть "Українські новини".

Представники китайської компанії стверджують, що на їхні активи незаконно претендує Павло Фукс – український підприємець, відомий у ЗМІ купівлею боргів підприємств по всій території України. Також повідомляють, що бізнесмен Фукс, маючи зв’язки в українських судах і силових структурах у вигляді Генеральної прокуратури та СБУ, впливає на прозорість судових справ між китайською ТОВ «Восход Солар» та ТОВ «ФК Веста», котру ЗМІ пов’язують з олігархом Фуксом.

Китайський інвестор повідомляє президенту України, що своїми рішеннями голова Генпрокуратури Юрій Луценко і один із керівників СБУ – генерал-полковник Демчина призначили десятки слідчих і прокурорів для обслуговування приватних інтересів ТОВ «ФК Веста», намагаючись незаконними методами зупинити роботу підприємства.

Паралельно з цими діями, відповідно до тексту відкритого листа, Південно-Західний господарський апеляційний суд практично без розгляду відхилив апеляцію «Восход Солар», а згодом – виніс вигідне Павлу Фуксу рішення, провівши у нарадчій кімнаті менш ніж дві хвилини. На їхню думку, це свідчить про те, що текст рішення було підготовлено заздалегідь і мав очевидні ознаки корупційних дій.

Висновок, зроблений одним із найбільших в Україні інвесторів, виявився невтішним – як вважає китайська сторона, судова реформа під керівництвом Грановського-Порошенка виявилася неефективною, а судові та силові органи продовжують обслуговувати інтереси окремих осіб, що може серйозно вплинути на інвестиційну привабливість України. Також інвестори розраховують на активну участь президента в цій справі.

Для довідки: CNBM – державна китайська корпорація, яка займає 243-тє місце у рейтингу видання Forbes Fortune 500 з річним доходом 31,71 млрд доларів США та володіє десятьма сонячними електростанціями в Україні загальною потужністю в 267 МВт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram