ГоловнаЕкономікаДержава

Невиконання зобов'язань щодо реформування енергоринку загрожує євроінтеграції України, - Климпуш-Цинцадзе

Упродовж року уряд разом з усіма стейкхолдерами працював над оновленням додатку 27 до Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом (ЄС), який стосується енергетики.

Невиконання зобов'язань щодо реформування енергоринку загрожує євроінтеграції України, - Климпуш-Цинцадзе
Фото: www.kmu.gov.ua

Невиконання Україною зобов'язання з реформування енергетичного ринку ставить під загрозу подальшу євроінтеграцію. Про це заявила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на засіданні комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу (ПЕК), передають "Українські новини".

Віце-прем'єр повідомила, що впродовж року уряд разом з усіма стейкхолдерами працював над оновленням додатку 27 до Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом (ЄС), який стосується енергетики. І закликала депутатів підтримати його ратифікацію.

"Я просто просила би політичне рішення від кожного окремого парламентарія, щоб підтримали ратифікацію оновленого додатка до Угоди про асоціацію, який створює і зобов'язання української сторони спільно з ЄС радитися і запроваджувати європейські директиви з узгодженням, і з розумінням, і з консультаціями з ЄС, а також зобов'язує ЄС де-факто розцінювати дії України як кроки для реальної інтеграції енергетичних ринків України до європейської інтеграції", - зазначила віце-прем'єр.

Вона також підкреслила, що зволікання з прийняттям рішень щодо реформи енергоринку ставить під загрозу подальшу євроінтеграцію України. "Ми ставимо під загрозу (інтеграцію), якщо ми будемо відкладати далі ці напрацювання. Це де-факто перелік наших зобов'язань, розширені також відповідно до того, наскільки змінилося право Європейського Союзу", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, на засіданні 28 травня проігнорував законопроект про відтермінування запуску оптового енергоринку, не зібравши кворум.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram