ГоловнаЕкономікаДержава

"Укравтодор" запропонував ремонтувати територіальні дороги в бетоні

Новак ініціює програму Т-бетон з фінансуванням 10 млрд грн на рік.

"Укравтодор" запропонував ремонтувати територіальні дороги в бетоні
Фото: accrafm.com

"Укравтодор" запропонував схвалити національну програму відновлення доріг територіального значення Т-бетон.

Про це повідомив голова "Укравтодору" Славомир Новак.

"Плануємо запропонувати уряду розглянути і схвалити окрему програму з окремим фінансуванням з бюджету в розмірі 10 млрд гривень на рік для відновлення доріг територіального значення за новою для України технологією прокладання вкатаного бетону", - йдеться в фейсбуці Новака.

За його оцінками, при такому фінансуванні за три роки можна буде вирішити питання ремонту доріг територіального значення.

"За рахунок застосування технології вкатаного бетону можемо простим, але сучасним способом, з тривалим ефектом і економією ресурсів відбудувати мережу Т-доріг", - заявив Новак.

Згідно із законодавством, територіальними вважаються дороги, що з'єднують між собою районні центри, міста обласного значення (14 тис. км); а також дороги, що з'єднують з дорогами державного значення аеропорти, порти, вокзали, заповідники, прикордонпункти (8 тис. км).

У 2018 році уряд запропонував ліквідувати поняття "територіальних доріг". У разі прийняття законопроекту частину доріг буде знижено в статусі до обласних доріг місцевого значення, а частину - підвищено до регіональних доріг державного значення. Таким чином, необхідність у категорії "територіальні дороги" зникне.

Нагадаємо, зараз в Україні будують дві дороги з цементу: Н-31 Дніпро-Решетилівка й об'їзну Житомира на трасі Н-06. Також цементобетонною повинна стати Н-14 Миколаїв - Кропивницький у Миколаївській області та М-05 Київ - Одеса в Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram