ГоловнаЕкономікаБізнес

У Люксембурзі в червні відбудеться суд між "Нафтогазом" і "Газпромом"

Українська компанія намагається арештувати активи "Газпрому".

У Люксембурзі в червні відбудеться суд між "Нафтогазом" і "Газпромом"
Фото: eu2015lu.eu

Суд Люксембургу в червні проведе попередні слухання в рамках справи про арешт заборгованості й активів "Газпрому" на прохання "Нафтогазу України".

Про це йдеться в свіжій звітності "Газпрому", оприлюдненій у четвер, 30 травня.

15 лютого 2019 року "Нафтогаз України" надіслала на адресу люксембурзьких підрозділів найбільших банків і "Газ Капітал С.А." (Емітент єврооблігацій "Газпрому") повідомлення про арешт будь-якої заборгованості й активів "Газпрому" в Люксембурзі.

15 квітня 2019 року "Газпром" звернувся до суду Люксембургу із заявою про оскарження арешту і вступ у процес.

Попередні слухання у справі заплановані на червень 2019 року.

Крім того, в Апеляційному суді Люксембургу пізніше буде розглядатися скарга "Газпрому" на рішення люксембурзького суду від 12 березня 2019 року, що не набуло чинності, про визнання і приведення у виконання на території Люксембургу арбітражного рішення про транзит. Дати слухань поки що не призначено.

"Газпром" повідомив також, що слухання в суді Нідерландів за позовом "Нафтогазу України" про визнання і приведення у виконання арбітражного рішення у справі про транзит заплановані на грудень 2019 року. Позов було подано "Нафтогазом" 17 вересня 2018 року.

Нагадаємо, в 2017-2018 роках у Стокгольмі відбулося два арбітражні провадження в рамках суперечки між "Нафтогазом" і "Газпромом". За їх результатами "Газпром" має сплатити 2,56 млрд доларів на користь "Нафтогазу".

"Газпром" ці рішення оскаржив. Апеляційний суд округу Свеа в Швеції призначив слухання щодо апеляції "Газпрому" на жовтень 2019 року.

Улітку 2018 року "Нафтогаз" почав процес примусового стягнення 2,56 млрд доларів через арешт активів російського холдингу в Швейцарії, Великобританії та Нідерландах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram