ГоловнаПолітика

На Інститутській комунальники почали розбирати бруківку до завершення слідчих дій ГПУ (оновлено)

Дозвіл на роботи видали в Генпрокуратурі, але без повідомлення слідчого у справі про розстріли на Майдані.

Фото: Олександр Рудоманов

На Алеї Героїв Небесної Сотні (вул. Інститутська) в Києві комунальні служби знімають бруківку без узгодження зі слідчим у справі про розстріли на Майдані. Про це повідомляє "Громадське".

Начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк повідомив, що слідчий і прокурор не погоджували початок робіт на Інститутській, адже слідчі експерименти досі тривають і повинні тривати не менш ніж два тижні.

"Стало відомо від музейників, що такий дозвіл дала заступник генерального прокурора Стрижевська Анжела. Самого листа ми не бачили і надано його без відома слідчого та прокурора, незаконно, з ознаками втручання в діяльність слідчого і прокурора", - зазначив Горбатюк.

Він додав, що в цей час готує листи до забудовника про припинення робіт до завершення слідчих дій.

Фото: Александр Рудоманов

Водночас адвокат сімей героїв Небесної сотні Євгенія Закревська повідомила "Громадське", що вже зняли бруківку безпосередньо з місця, яке раніше було встановлено як місце поранення одного з учасників протесту. У цій справі слідчий експеримент незавершено, і таке втручання робить неможливим його проведення надалі.

Оновлення. У департаменті спеціальних розслідувань Генпрокуратури заявили, що надіслали заступникові гендиректора з будівництва Національного музею Революції гідності чергового листа про призупинення підготовчих (будівельних) ремонтних робіт на Алеї Героїв Небесної Сотні на період з 13 до 29 травня "з метою збереження ландшафту й обстановки на території в тому вигляді, в якому вони були в момент подій 2014-го і ще раз наголосили на необхідності узгодження початку проведення робіт зі слідчим і прокурором у кримінальному провадженні". Про це повідомила прес-служба департаменту ГПУ в Фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram