ГоловнаПолітика

Суддя, який розглядає справу про вбивство Бузини, заявив про самовідвід

Шевченківський райсуд Києва повинен сформувати новий склад суду присяжних.

Суддя, який розглядає справу про вбивство Бузини, заявив про самовідвід
Фото: dic.academic.ru

Головуючий суддя у складі суду присяжних, які розглядають обвинувальний акт у справі про вбивство журналіста Олеся Бузини, взяв самовідвід.

Про своє рішення суддя Євген Сидоров заявив на засіданні 6 травня.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець, передає УП.

За словами Сидорова, інформація в ЗМІ про нібито навмисне затягування судом розгляду цього кримінального провадження не відповідає дійсності.

Суддя зазначив, що це провадження перебуває на його розгляді з січня 2018 року, на сьогоднішній день проведено близько 25 судових засідань.

"Весь цей час мною, незважаючи на постійний тиск і прояви зневажливого ставлення до мене особисто і моїх колег з боку окремих учасників процесу, докладали всіх зусиль для забезпечення законності, дотримання прав всіх учасників процесу і оперативності розгляду цього кримінального провадження", - заявив Сидоров.

"Водночас окремі учасники процесу вжили всіх можливих заходів для дискредитації складу суду загалом і мене як судді зокрема, а також шляхом зловживання наданими їм процесуальних прав доклали всіх зусиль для затягування розгляду кримінального провадження і підриву довіри до мене як до головуючого судді", - стверджує він.

З огляду на викладене, а також з метою виключити будь-які сумніви в своїй об'єктивності і неупередженості, суддя попросив суд відвести його від участі в розгляді цього кримінального провадження.

Прокурор, потерпіла і її представник заперечували проти задоволення такої заяви.

Суд присяжних заяву Сидорова про самовідвід задовольнив, а кримінальне провадження направив керівнику апарату Шевченківського райсуду Києва для вирішення питання про формування нового складу суду.

Після зміни судді судовий розгляд може початися з початку, з зачитування обвинувального акта прокурором.

Нагадаємо, Олеся Бузину застрелили 16 квітня 2015 року на вулиці Дегтярівській в Києві. 28 листопада 2017 року прокуратура Києва направила до Шевченківського суду обвинувальний акт щодо підозрюваних у вбивстві Андрія Медведька і Дениса Поліщука. Обвинувачені вину не визнають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram