ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд у справі про вбивство Бузини склав графік засідань і починає процес

Сьогодні прокурор почав зачитувати обвинувальний акт, що складається з 30 сторінок.

Суд у справі про вбивство Бузини склав графік засідань і починає процес
Фото: EPA/UPG

У справі про вбивство журналіста Олеся Бузини прокурор почав зачитувати обвинувальний висновок. Про це повідомила речник столичної прокуратури Надія Максимець, пише "Українська правда".

"Суд погодився з позицією прокуратури, розцінивши клопотання захисту про відвід всього складу суду присяжних як зловживання правом і спробою затягнути процес судового розгляду, який і так триває вже другий рік", - сказала Максимець.

На одному з минулих засідань суд визначився з датами засідань у цій справі до липня, і тепер суд засідатиме майже щотижня аж до липня.

На сьогоднішньому засіданні прокурор почав оголошувати обвинувальний акт, що складається з 30 сторінок, суд заслухав більш ніж половину обвинувального акта й оголосив перерву в засіданні до 15 квітня.

За словами Максимець, далі суд визначить порядок дослідження доказів.

"Це може бути спочатку дослідження письмових доказів, потім допит свідків. Або спочатку допит свідків, а потім дослідження доказів. Обвинувачених як правило допитують наприкінці", - нагадала прес-секретар прокуратури.

Нагадаємо, Олеся Бузину застрелили 16 квітня 2015 року на вулиці Дегтярівській у Києві. 28 листопада 2017 року прокуратура Києва направила до Шевченківського суду обвинувальний акт щодо підозрюваних в убивстві Андрія Медведька і Дениса Поліщука. Обвинувачені провини не визнають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram