ГоловнаПолітика

Геращенко 16 травня подасть підсумковий звіт своєї роботи в ТКГ

На зустріч запрошено представників Зеленського.

Геращенко 16 травня подасть підсумковий звіт своєї роботи в ТКГ
Фото: depo.ua

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко 16 травня подасть підсумковий звіт про роботу на посаді уповноваженого Президента з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях і в Тристоронній контактній групі.

Про це йдеться у фейсбуці Геращенко.

"16 травня відбудеться чергове засідання мінської платформи у ВР, де я планую підбити підсумок своєї роботи для колег, зробити певний звіт за ці роки... Запросила експертів із зовнішньої політики новообраного президента на цю зустріч, щоб поділитися деякими думками та інформацією про Мінський процес", - написала Геращенко після зустрічі представників фракцій з обраним президентом Володимиром Зеленським.

На її думку, першим викликом для команди Зеленського стане червень 2019 року, коли в Євросоюзі триватимуть дискусії про продовження санкцій проти Росії.

"Порошенко докладав для пролонгації санкцій багато дипломатичних зусиль і йому це вдавалося. Дуже важливо, щоб перезавантаження з РФ, на яке так чекають і розраховують США та ЄС, не відбувалося виключно за рахунок України", - написала Геращенко.

Нагадаємо, що Геращенко посіла пост уповноваженого Президента в червні 2014 року.

У травні 2015 року Геращенко стала представником України в гуманітарній підгрупі ТКГ, метою якої було звільнення заручників і доправлення гуманітарної допомоги в постраждалі райони Донбасу.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram