ГоловнаПолітика

Зеленський готує "кілька ходів" у відповідь на паспортизацію ОРДЛО

"У цьому плані ми повинні бути креативними, швидкими, розумними".

Зеленський готує "кілька ходів" у відповідь на паспортизацію ОРДЛО
Фото: Макс Левин

Обраний президент України Володимир Зеленський заявив про підготовку "кількох ходів" у відповідь на ініціативи Росії про паспортизацію жителів окупованої частини Донбасу.

Про це він повідомив журналістам, відповідаючи на питання, чи є у нього пропозиції до Ради щодо ініціатив Росії про видачу російських паспортів жителям ОРЛДО, передає УНІАН.

"Готуємо. У нас є кілька ходів, скажімо так. В цьому плані ми повинні бути креативними, повинні бути швидкими, розумними - такими, якими ми є, молоді. Тому будемо поки готувати, а потім ми покажем", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, 24 квітня Путін підписав указ, що дозволяє жителям окремих районів Донецької та Луганської областей отримати громадянство РФ у спрощеному порядку.

1 травня він видав новий указ, що спрощує порядок отримання громадянства РФ для українців, що жили в Криму і на Донбасі до весни 2014 року.

МЗС України закликає не визнавати російські паспорти, що видаються жителям ОРДЛО і назвав указ Путіна "нікчемним". Крім того, Україна буде домагатися санкцій проти Росії за "паспортну агресію" Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram