ГоловнаПолітика

Патріарх Філарет готовий допомогти Зеленському в консолідації проукраїнських сил

Філарет наголосив на важливості збереження єдності з огляду на триваючу російську агресіїю проти України.

Патріарх Філарет готовий допомогти Зеленському в консолідації проукраїнських сил
Фото: Укринформ

Почесний патріарх ПЦУ Філарет привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента України.

"Український народ на президентських виборах продемонстрував високі стандарти демократії і під час свого волевиявлення вибрав Вас главою Української держави. В день інавгурації Господь покладе на Вас велику відповідальність за долю кожного громадянина і країни загалом", - сказано в привітанні Філарета Зеленському, опублікованому на сторінці патріарха в Фейсбуці.

Патріарх Філарет нагадав майбутньому президентові України, що він дасть присягу "перед Богом і людьми" захищати суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут українського народу, обстоювати права і свободи громадян, дотримуватися Конституції України і законів, виконувати свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників, підносити авторитет України у світі.

"У зв'язку з цим хочу щиро привітати Вас з перемогою і висловити надію, що Ви будете свідомі довіри нашого народу і продовжите державний, проєвропейський і євроатлантичний курс України. Згадані цінності українці не раз захищали на Майдані, захищають вони їх і на війні з російським агресором", - зазначив патріарх.

Також патріарх Філарет наголосив на важливості збереження єдності з огляду на триваючу російську агресію проти України.

Почесний патріарх ПЦУ заявив, що першочерговим завданням для Володимира Зеленського на посаді президента повинна стати "консолідація всіх проукраїнських і державних сил в ім'я кращого майбутнього України, кожної людини".

"І Церква і я, як Патріарх, готовий допомагати Вам в цьому", - додав Філарет.

Нагадаємо, в неділю, 21 квітня, в Україні відбувся другий тур президентських виборів. За чинного президента Петра Порошенка проголосували менш як 30% виборців, за його опонента Зеленського - понад 70%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram