ГоловнаПолітика

Прикордонна служба: Саакашвілі не має законних підстав для в'їзду в Україну

"Ця особа у вересні 2017 року незаконно перетнула кордон".

Прикордонна служба: Саакашвілі не має законних підстав для в'їзду в Україну
Фото: EPA/UPG

Державна прикордонна служба України заявила, що колишній голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі, який заявив про намір приїхати в Україну, не має підстав для законного в'їзду в Україну.

"Ця особа у вересні 2017 року незаконно перетнула державний кордон з Польщі в Україну, що підтверджується рішеннями місцевого та апеляційного судів. У зв'язку зі скоєним правопорушенням щодо цієї особи існує обмеження в'їзду в Україну терміном до 2021 року", - йдеться на сайті ДПСУ.

Саакашвілі напередодні заявив, що вже купив квиток на літак в Україну і звернувся до силовиків з проханням скасувати заборону на в'їзд в Україну.

У зверненні до керівників силових органів України, датованому 22 квітня, йдеться, що "політична ситуація в країні змінилася".

"Звертаюся до вас із закликом скасувати заборону на мій в'їзд у країну, надавши мені можливість повернутися додому в Київ і продовжити свою діяльність на території України", - сказано в ньому.

Нагадаємо, українське громадянство Саакашвілі було зупинено влітку 2017 року, оскільки він подав недостовірну інформацію під час оформлення паспорта.

Через півроку Саакашвілі затримали в ресторані в центрі Києва недалеко від офісу його партії "Рух нових сил", після чого доправили в аеропорт "Бориспіль" і відправили на літаку в Польщу. Зараз Саакашвілі перебуває в Нідерландах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram