ГоловнаПолітика

Окружний адмінсуд Києва отримав позов про заборону Порошенку, Кононенку і Райніну виїжджати за кордон

Телеведучий "1+1" вимагає обмежити свободу пересування політиків упродовж року після проведення виборів.

Окружний адмінсуд Києва отримав позов про заборону Порошенку, Кононенку і Райніну виїжджати за кордон
Фото: ukr.media

Окружний адміністративний суд Києва отримав позов з вимогою заборонити виїзд за кордон президентові Петру Порошенку, голові АП Ігорю Райніну та першому заступнику голови парламентської фракції БПП Ігорю Кононенку. Про це повідомила прес-служба суду.

Позов подав телеведучий каналу "1+1" Олександр Дубинський, відповідачами позову є Національна поліція, СБУ та Держприкордонслужба. Ведучий просить суд визнати протиправною їхню "бездіяльність щодо захисту національної безпеки України", а також заборонити "третім особам" виїжджати за кордон упродовж року після проведення парламентських і президентських виборів.

Серед інших вимог позову - визнати протиправною бездіяльність Нацполіції і СБУ в питанні забезпечення профілактичних дій щодо запобігання корупції та зазіхань на економічну безпеку держави з боку вказаних вище осіб.

Суд досліджує матеріали позову і вирішує питання про відкриття провадження у справі.

Нагадаємо, напередодні Окружний адмінсуд Києва визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку у 2016 році. Суд відомий і низкою інших одіозних рішень, наприклад, про відсторонення від посади в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, про визнання незаконною вимоги Верховної Ради вказати приналежність до російської церкви православної церкви Московського патріархату. Голова суду Павло Вовк раніше визнав, що рішеннями цього суду відновлено на посадах понад 60% чиновників, звільнених за законом про очищення влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram