ГоловнаПолітика

ЄС і США готові працювати з Україною за будь-якого результату виборів

Захід визнав, що перший тур пройшов чесно.

ЄС і США готові працювати з Україною за будь-якого результату виборів
Хьюг Мингарелли
Фото: EPA/UPG

Європейський Союз і США продовжуватимуть співпрацювати з Україною і з будь-яким президентом, якого виберуть громадяни 21 квітня 2019 року.

Про це заявили посол США в Україні Марі Йованович і голова представництва Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі. Вони сказали про це, виступаючи перед спостерігачами ENEMO на другому турі президентських виборів в Україні, передає "Інтерфакс-Україна".

"Уряд США буде продовжувати співпрацювати з будь-яким кандидатом, якого виберуть українці як президента. Ми будемо продовжувати працювати над тими речами, що важливі як для українського народу, так і для США, а саме: успішне вирішення конфлікту на сході, процвітаюча економіка і повага уряду до всіх громадян відповідно до закону", - підкреслила Йованович.

Вона зазначила, що перший тур виборів пройшов на конкурентній основі, вільно від жорстокості та нелегітимних процесів. "Сподіваємося, що в неділю така позитивна тенденція буде продовжуватися", - зазначила посол.

Мінгареллі зробив аналогічну заяву: "В Європейському Союзі ми будемо продовжувати підтримувати український народ незалежно від результату виборів для того, щоб просувати демократію, модернізацію України та євроінтеграцію".

Він наголосив також на важливості того, що з результатами першого туру президентських виборів погодилися всі кандидати.

Нагадаємо, другий тур виборів президента України призначено на 21 квітня.

За даними опитування "Рейтингу", за Володимира Зеленського у другому турі готові проголосувати 73% виборців (серед тих, хто визначився з вибором і піде на дільницю), за Петра Порошенка - 27%.

Сьогодні, 19 квітня 2019 року, о 19:00 відбудуться дебати між кандидатами на НСК "Олімпійський".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram