ГоловнаПолітика

У Макрона підтвердили зустріч з кандидатами в президенти України

Приймати Порошенка і Зеленського будуть по-різному.

У Макрона підтвердили зустріч з кандидатами в президенти України
Фото: EPA/UPG

В Єлисейському палаці підтвердили, що президент Франції Еммануель Макрон 12 квітня прийме у себе двох кандидатів у президенти України - шоумена Володимира Зеленського і чинного главу держави Петра Порошенка.

Про це повідомляє Le Monde з посиланням на Єлисейський палац.

За інформацією видання, першим о 15:00 за місцевим часом Макрон прийме Володимира Зеленського. Після цього відбудеться зустріч з Петром Порошенком. Чи перетнуться кандидати на території Єлисейського палацу, не уточнюється.

Водночас наголошується, що приймати Порошенка і Зеленського будуть по-різному. Президента України очікує офіційний прийом за участю Республіканської гвардії. Зустріч з Володимиром Заленським запланована в неформальній обстановці.

В Єлисейському палаці стверджують, що переговори, які відбудуться за 9 днів до другого туру виборів, не є винятковими. Наприклад, перед парламентськими виборами в Ізраїлі Еммануель Макрон приймав у Парижі опозиційного лідера Яїра Лапіда.

"Мета зустрічей полягає в тому, щоб "нагадати про прихильність Франції Україні, а також її готовність бачити, як Україна рухається вперед", - йдеться в повідомленні.

У Єлисейському палаці нагадали, що Франція і Німеччина є учасниками "нормандського формату" щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. "Ми нагадаємо, в унісон з Берліном, що Україна також повинна докладати зусиль", - зазначили у президента Франції.

Як повідомлялося, Порошенко вирушить у Париж для зустрічі з Макроном після зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні 12 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram