ГоловнаПолітика

Журналісти розшукали "донорів" Зеленського, які заради кандидата не купили квартиру доньці і продали будинок

"Ми зрозуміли, що потрібно щось змінювати в країні ... Сподіваємося на краще".

Журналісти розшукали "донорів" Зеленського, які заради кандидата не купили квартиру доньці і продали будинок
Фото: EPA/UPG

Згідно зі звітом про формування виборчого фонду кандидата на пост президента України, з 8 лютого по 18 березня 2019 року фізичні особи перерахували 68,36 мільйона гривень до фонду Володимира Зеленського.

Журналістам програми "Схеми: корупція в деталях" вдалося знайти деяких з тих, хто зробив великі пожертвування на користь кандидата. Вони розшукали донорів Зеленського, які продавали заради кандидата будинки і відмовлялися від покупки квартир, повідомляє Радіо Свобода.

Один з таких донорів - киянин Дмитро Кучук. Його сім'я перерахувала до виборчого фонду кандидата в президенти Володимира Зеленського 368 тисяч гривень. При цьому сім'я живе у звичайній багатоповерхівці на Виноградарі - одному зі спальних районів Києва.

Дружина Кучука розповіла журналістам, що сім'я вирішила відмовитися від покупки нової квартири для дочки і передала накопичені кошти до виборчого фонду Володимира Зеленського.

"Гроші з депозиту зняли. 300 тисяч там з чимось ... Це наші особисті заощадження, на які ми хотіли доньці купити квартиру, але ми зрозуміли, що треба щось міняти в країні, тому ми профінансували. Сподіваємося на краще", - сказала вона.

На подібну самопожертву пішла сім'я з Одеської області, йдеться в матеріалі.

Згідно з фінансовим звітом, оприлюдненим на сайті Центральної виборчої комісії, Сергій і Світлана Івашківські з села Ліски Одеської області, а також їх син Денис разом перевели у виборчий фонд кандидата Зеленського майже 3 мільйони гривень. Ці кошти, за їхніми словами - від продажу нерухомості.

У сім'ї Івашківських стверджують, що для того, щоб підтримати кандидата Зеленського, вони продали один зі своїх будинків і перевели виручені від цього гроші в його фонд.

"Я поважаю його не тільки як коміка, але і як людину, яка говорить правду в обличчя. Будинок я продав за 280 тисяч доларів. Помножте на суму (курсу долара. - Ред.) на сьогоднішній день", - пояснив журналістам Сергій Івашківський.

Сергій Івашківський показав журналістам будинок в селі Ліски, який продав у минулому році. Він розташований поруч з будинком, в якому зараз живе сім'я Івашківських, і виглядає значно багатше, ніж теперішнє житло сім'ї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram