ГоловнаПолітика

Президент Франції провів зустріч із Зеленським

Зустріч пройшла в неформальній обстановці і тривала близько півгодини.

Фото: rfi.fr

Кандидат в президенти України, актор Володимир Зеленський сьогодні вдень зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном. Про це повідомляє російська служба радіо RFI.

Зеленського на зустрічі супроводжували екс-міністр фінансів України Олександр Данилюк, керівник штабу Іван Баканов і колишній член НАЗК Руслан Рябошабка. Зустріч пройшла в неформальній обстановці і тривала близько півгодини, оскільки в графіку Макрона було призначено вручення вірчих грамот послам. Крім того, відомо, що о 18:00 президент Франції проведе зустріч з чинним президентом України Петром Порошенком.

У той же час спікер виборчого штабу Петра Порошенка Олег Медведєв заявив, що президент підтримує організацію зустрічі Зеленського і Макрона.

"Хочу повідомити, що французька сторона на дипломатичних каналах з цього питання координувалася українською стороною, і до честі Петра Порошенка він не був проти і не висував ніяких заперечень. Більш того, він сказав, що вважає корисним, щоб Зеленський нарешті зіскочив з театральних підмостків і на прикладі зрозумів, що політика - це не шоу, а складні міжнародні речі. Така зустріч з Макроном йому в будь-якому випадку буде корисна", - заявив Медведєв.

В офісі Макрона відзначили, що президент Франції проводить зустрічі з обома учасниками другого туру виборів, "щоб оцінити стан французько-українських відносин і перспективи врегулювання конфлікту на Донбасі.

На 18:00 (19:00 за київським часом) призначена офіційна зустріч Макрона і Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram