ГоловнаПолітика

Засідання суду у справі Омеляна призначено на 6 квітня

Суд закрив справу про незаконне збагачення і скасував арешт майна міністра інфраструктури.

Засідання суду у справі Омеляна призначено на 6 квітня
Владимир Омелян
Фото: Владислав Мусиенко

У середу, 3 квітня, Солом'янський районний суд Києва за участю прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури провів підготовче засідання у справі міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Про це повідомила прес-служба САП у Фейсбуці.

"З огляду на те, що обвинувальний акт було направлено до суду за кілька днів до винесення Конституційним Судом рішення про скасування ст. 368-2 УК, яка передбачала кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, в цій частині колегією суддів було прийнято рішення про закриття кримінального провадження. У зв'язку з цим було скасовано арешт майна обвинуваченого, в тому числі - автомобіля БМВ Х5 (арешт накладався з метою забезпечення конфіскації майна як виду покарання)", - йдеться в повідомленні.

Щодо звинувачення за двома епізодами злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації), то в цій частині призначено судовий розгляд по суті на 6 травня 2019 року.

"Таким чином Омеляна звинувачують у тому, що, подаючи декларації за 2015-й і 2016 роки, він навмисне вказав недостовірні відомості, які відрізняються від достовірних відповідно на понад 3 млн гривень і 8 млн гривень", - зазначили в САП.

Нагадаємо, 22 лютого САП передала в суд обвинувальний акт проти Омеляна. Слідство вважає, що, працюючи винятково на держслужбі, Омелян не міг законно накопичити достатньо грошей, щоб у 2015 році купити новий автомобіль преміум класу за 1,4 млн гривень і зберігати 90 тис. доларів США та 25 тис. євро готівкою.

Щоби приховати статки, Омелян нібито зареєстрував машину на рідного брата, але користувалися нею з самого початку сам міністр і його дружина.

Подаючи декларації за 2015-2016 роки, міністр не задекларував право користування зазначеним автомобілем, витрати на його придбання, витрати на оренду будинку в передмісті Києва і право користування будинком і земельною ділянкою. Детективи НАБУ вважають, що відомості в деклараціях Омеляна за ці роки відрізнялися від реальних на більш ніж 8 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram