ГоловнаПолітика

У штабі Зеленського чекають, поки Порошенко виконає інші умови дебатів

Актор наполягає на проведенні медичної експертизи.

У штабі Зеленського чекають, поки Порошенко виконає інші умови дебатів
Фото: EPA/UPG

У штабі кандидата в президенти України актора Володимира Зеленського ще чекають на виконання кандидатом у президенти і чинним головою держави Петром Порошенком низки умов для проведення дебатів, після чого буде узгоджено їх дату і час. Про це повідомив керівник штабу Зеленського Іван Баканов у коментарі агентству "УНІАН".

За словами керівника штабу Зеленського, Порошенко "повинен визнати, що буде дебатувати саме з кандидатом у президенти" і повинен пройти медичну експертизу.

"Не на всі питання дано відповіді з цього приводу. Ми ще чекаємо, може, нам ще дадуть додаткову відповідь. У ролику було ще кілька питань... Там було про визнання кандидата кандидатом, про надання відповіді щодо медичної експертизи", - заявив він.

За словами Баканова, поки що рано щось конкретно говорити про самі дебати, оскільки "не виконано всіх вимог, озвучених у цьому ролику".

"Дата і час ще будуть узгоджуватися з урахуванням предметності відповідей, які буде надано", - резюмував керівник штабу.

Відповідаючи на питання, чи велися переговори про проведення цих передвиборних дебатів саме на НСК "Олімпійський", Баканов сказав, що "якщо таке місце запропоновано, то, очевидно, воно запропоновано не випадково".

Нагадаємо, увечері 3 квітня кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив про готовність іти на дебати перед другим туром президентських виборів із Порошенком, проте озвучив низку умов: дебати мають відбутися на НСК "Олімпійський", "усі канали мають право транслювати дебати в прямому ефірі, всі журналісти мають право бути присутніми, кандидати повинні обов'язково пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів - країні потрібен здоровий президент".

Пізніше Петро Порошенко опублікував відеовідповідь, у якій вказав на умови проведення дебатів, визначені законом України про вибори президента, і погодився зустрітися з опонентом на стадіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram