ГоловнаПолітика

МЗС засудило поїздку французьких політиків до окупованого Криму

Французькі політики та журналісти прибули до Криму ввечері 13 березня.

МЗС засудило поїздку французьких політиків до окупованого Криму
Третий слева - предавший Украину Владимир Константинов, справа от него - Мариани
Фото: crimea.gov.ru

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує поїздку групи французьких політиків в окуповану Російською Федерацією Автономну Республіку Крим. Про це йдеться в коментарі, опублікованому на сайті відомства.

У документі наголошується, що французькі громадяни проявили неповагу до суверенітету і територіальної цілісності України, проігнорувавши фундаментальні принципи міжнародного права, законодавства України.

"Вони також діють всупереч офіційній позиції власної країни, яка рішуче засуджує спробу анексії Росією українського півострова", - йдеться в повідомленні.

МЗС розцінює дії цих французьких політиків як пряме потурання агресору в його неприпустимій політиці експансіонізму, нетерпимості і дискримінації, мілітаризації Криму і створення загроз безпеки в регіоні Чорного та Азовського морів, а також масових та систематичних порушень прав людини на окупованому Кримському півострові.

Група французьких політиків на чолі з колишнім депутатом парламенту Франції Тьєррі Маріані прибула на окупований півострів 13 березня і планує там залишатися до 16 березня. Всього у складі французької делегації 11 осіб. Серед них - депутат від Департаменту Воклюз Жан-Клод Буше, мер міста Брієн-ле-Шато Ніколя Дюїк, мер міста Бігугліа Совер Гандолфі-Шейт, почесні члени парламенту Франції Мішель Вуазен і Жорж Фенеш. Також серед гостей з Франції два журналісти - репортер журналу Éléments Крістоф Лафосс і репортер телеканалу TV Libertés Гійом Санжорж, повідомляють кримські ЗМІ.

Тьєррі Маріані відомий своєю активною проросійською позицією. Перебуваючи депутатом, він неодноразово очолював парламентські делегації під час поїздок до Криму. У березні 2018 року Маріані знову приїжджав на півострів як спостерігач на президентських виборах.

Після анексії Криму Росією українська влада встановила особливий порядок відвідування цієї території. Він передбачає перетин пунктів пропуску на адміністративному кордоні півострова з материковою Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram