ГоловнаПолітика

Глава СЗР Божок призначений заступником міністра закордонних справ

Напередодні він був звільнений з посади указом президента.

Глава СЗР Божок призначений заступником міністра закордонних справ
Егор Божок
Фото: Макс Требухов

Глава Служби зовнішньої розвідки Єгор Божок буде призначений заступником міністра закордонних справ України.

Про це LB.ua стало відомо від кількох власних джерел.

Напередодні Божок був звільнений з посади голови СЗР указом президента Петра Порошенка.

До свого призначення в СЗР Божок працював у постійному представництві України при НАТО, тривалий час виконував обов'язки керівника.

Раніше в інтерв'ю LB.ua Божок говорив, що не думає, що "на все своє життя загубився в "Лісі".

"З погляду того самого МІ6 - це нормально. Наприклад, є у них посол Великобританії при НАТО - відома співробітниця МІ-6, вона була директором Департаменту консульської служби і безпеки Форін-офісу, який конкретно курирує МІ-6. Ніхто цього не приховує, це нормально. Тим більше, я теж нічого не приховую: я політична фігура, а не розвідник", - сказав він.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року вийшло журналістське розслідування Bihus.info щодо першого заступника Божка Сергія Семочка, в якому йшлося, що в 2015-2017 роках, під час війни, сім'я Семочка, не маючи жодних великих легальних доходів, придбала три особняки в одному з найдорожчих дачних поселень - селі Козин під Києвом - вартістю кілька мільйонів доларів. У розслідуванні йшлося, що Семочко міг отримувати гроші за так зване "кришування" фармацевтичних компаній.

Також журналісти дізналися, що сім'я українського розвідника і контррозвідника Семочка значиться в базах даних платників податків Росії. Семочко заявив, що він і його дружина є громадянами України, але водночас визнав, що громадянство РФ мають дорослі діти його дружини від першого шлюбу, які з ними не живуть.

Божок розповів, що про скандал із Семочком дізнався зі ЗМІ. У січні в інтерв'ю LB.ua Божок назвав Семочка "міцним оперативником" і зазначив, що підстав відсторонити від посади скандального заступника у нього немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram