ГоловнаПолітика

Зовнішня розвідка називає фейком інформацію про призначення Анатолія Бароніна ректором Інституту СЗРУ

І починає розслідування про розголошення службової інформації.

Зовнішня розвідка називає фейком інформацію про призначення Анатолія Бароніна ректором Інституту СЗРУ
Анатолий Баронин
Фото: стопкадр 112

Служба зовнішньої розвідки України (СЗРУ) заперечує факт призначення ректором Інституту СЗР Анатолія Бароніна.

Про це йдеться в повідомленні для ЗМІ, розміщеному на сайті відомства.

"З 13 листопада 2018 року Анатолій Баронін дійсно працює в СЗРУ, на посаді провідного консультанта голови з питань аналітичної роботи. З 12 лютого 2019 року нарівні з основними функціями йому доручено виконувати обов'язки ректора Інституту СЗРУ", - йдеться в повідомленні.

За інформацією відомства, перед Бароніном стоїть завдання втілити в життя реформу навчального закладу відповідно до стандартів НАТО, "перетворивши його з неефективної структури, яка тільки з'їдає бюджетні кошти, на сучасний спеціалізований навчальний заклад післядипломної освіти для підготовки фахівців з найкращими практиками ЦРУ, Мі-6 і МОССАДу".

Відзначають, що, на відміну від попередніх керівників Інституту СЗРУ, Анатолій Баронін володіє іноземною мовою, що суттєво сприяє запозиченню провідного досвіду НАТО в сфері підготовки офіцерів-розвідників. До 2000-х він уже працював у структурі СЗР, а з початком російської агресії на волонтерських засадах працював на протидію гібридній агресії Кремля.

У СЗРУ підкреслюють, що оприлюднена деякими ЗМІ, хоч і не є достовірною, але містить окремі дані про особовий склад СЗРУ, що є службовою інформацією, яка не підлягає розголошенню. "У зв'язку з цим за фактом розголошення службової інформації підрозділом внутрішньої безпеки СЗРУ вже розпочато розслідування. Як відомо, за законодавством України розголошення службової інформації тягне за собою відповідальність, у тому числі кримінальну", - йдеться в повідомленні.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Анатолія Бароніна призначено ректором Інституту СЗР, хоча він не має необхідної освіти і кваліфікації для того, щоб займати керівну посаду в підвідомчому Службі інституті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram