ГоловнаПолітика

"Батьківщина" ініціює створення ще однієї ТСК для розслідування корупції в оборонпромі

В ефективності вже створеної партія сумнівається.

"Батьківщина" ініціює створення ще однієї ТСК для розслідування корупції в оборонпромі
Фото: ba.org.ua

Перший заступник голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв звинуватив апарат ВРУ у блокуванні створення ТСК, яка мала б розслідувати оборудки оточення президента Порошенка в «Укроборонпромі».

«Апарат парламенту вкотре блокує створення ТСК. Оскільки бездоганно були підготовленні всі документи, як нам стало відомо, відбувся тиск на лідера однієї з парламентських груп, і вона відкликала свого представника з цієї комісії», – обурився Соболєв.

Сергій Соболєв дуже скептично поставився до ефективності ТСК, яку Верховна Рада створила після оприлюднення першої публікації резонансних журналістських розслідувань щодо корупції в оборонпромі, і яка, як відомо «півтора тижня не могла зібратися на засідання і тільки під тиском Верховної Ради змушена були почати засідання».

Нагадаємо, очолює комісію депутат від БПП Іван Виннік.

«Це класична ситуація, коли щуку кинули в річку: представник Порошенка очолює комісію, яка розслідує корупцію, в якій замішане все оточення президента і його підприємства. Я не вірю, що в роботі такої ТСК буде якийсь результат», – зауважив заступник голови фракції.

Парламентарій нагадав: справи щодо зловживань в оборонній галузі розслідуються з 2015 року. Він висловив переконання, що всі матеріали були і в генерального прокурора, і в СБУ, «проте  все спускалося на гальмах».

«Ми підготуємо новий, вже третій варіант проекту постанови про створення комісії. Я переконаний, ми змусимо їх зареєструвати цей пакет документів, який нарешті дозволить запрацювати комісії, яка реально почне розслідування і за фактом корупції в «Укроборонпромі», і за фактами корупції в правоохоронних органах, які прикривали зловживання в оборонній галузі», – наголосив  представник «Батьківщини».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram