ГоловнаПолітика

Підозрюваний у вбивстві Гандзюк розповів, як Левін замовив у нього напад на активістку

Йшлося не про вбивство, а про завдання тілесних ушкоджень.

Підозрюваний у вбивстві Гандзюк розповів, як Левін замовив у нього напад на активістку
Сергей Торбин
Фото: Цензор.НЕТ

На засіданні Шевченківського районного суду столиці зачитують розшифровку допиту підозрюваних у вбивстві Херсонської активістки Катерини Гандзюк.

За словами Сергія Торбіна, зустріч з Олексієм Левіним, ще одним фігурантом справи, який зараз переховується в Домінікані, відбулася в середині серпня і була випадковою, пише Цензор.НЕТ.

"Він запитує: "Чи є хтось із людей? Є робота". Я запитую: "Яка?". "Треба завдати тілесні ушкодження"", - сказав, згідно з розшифровкою допиту, Торбін.

"Я запитав: "Кому завдати, що за тілесні ушкодження? Кому конкретно?". Він каже: "Гандзюк". Я трохи здивувався. Потім кажу: "А як ти собі це уявляєш? Це ж жінка". "Ну, жінка і жінка, і що?". Кажу: "Я сам цього робити не буду, у хлопців запитаю. Що по чому?". "Якщо побити, руку-ногу зламати, то п'ятірка. Якщо кислотою облити, то 2,5-3", - описав Торбін під час допиту свій діалог з Левіним.

За словами Торбіна, Левін повідомив йому, що Гандзюк "всіх задовбала". І що її діяльністю незадоволений якийсь "Миколайович".

"Я запитав, хто це Миколайович?". "Ти що, не знаєш, хто такий Миколайович? Ну, я так припустив, що це може бути Мангер", - стверджує Торбін.

"Левін хотів, щоб хлопці завдали тілесних ушкоджень, мала бути рука-нога, середньої тяжкості ушкодження, а не такі наслідки. Кількість сірчаної кислоти вибирав виконавець", - додав Торбін.

Шевченківський районний суд Києва 14 лютого продовжує розглядати клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу підозрюваному в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, яке почав розглядати 12 лютого. Сторона обвинувачення вважає, що голова Херсонської обласної ради розплатився базою відпочинку Oasis Beach в Лазурному за напад на активістку.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в центрі Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні.

Фігурантами злочину вважаються Сергій Торбіна, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор) і Владислав Мангер (замовник).

Мангера підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 27 (види співучасті) , п. 4, 6, 11, 12 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram