ГоловнаПолітика

Порошенко і Столтенберг у Мюнхені обговорили співпрацю України з НАТО

У Мюнхені сьогодні стартувала конференція з безпеки.

Президент України Петро Порошенко в Мюнхені, де проходить конференція з безпеки, провів зустріч з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Глава держави подякував НАТО за консолідовану підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і рішуче засудження агресивних дій Росії, повідомляє прес-служба Порошенка.

Президент України провів зустріч з Генеральним секретарем НАТО
Фото: president.gov.ua
Президент України провів зустріч з Генеральним секретарем НАТО

"Петро Порошенко високо оцінив масштабну практичну допомогу НАТО в реформуванні сектору безпеки та оборони України відповідно до стандартів НАТО. Було відзначено значний прогрес, досягнутий українською стороною на цьому шляху. Президент України наголосив на незмінності державного курсу євроатлантичної інтеграції України, який відтепер закріплено в Конституції. Генеральний секретар позитивно відзначив прийняття цього рішення і підтвердив, що Альянс продовжує дотримуватися політики відкритих дверей", - йдеться в повідомленні.

Окремо були обговорені шляхи посилення співпраці України з НАТО у відповідь на існуючі загрози в акваторії Чорного та Азовського морів, зокрема з метою зміцнення потенціалу українських ВМС. У цьому контексті наголошено на важливості очікуваного візиту в Україну Північноатлантичної Ради НАТО, яка також повинна продемонструвати незмінну підтримку НАТО України у протидії агресії Росії.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг поінформував про результати зустрічі з Міністром закордонних справ РФ, під час якої він, зокрема, закликав Росію звільнити українських моряків.

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак сьогодні заявив, що розраховує на істотне збільшення активності НАТО в Чорному морі - зокрема, міністр сподівається, що кораблі НАТО будуть заходити в українські порти кожного місяця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram