ГоловнаПолітика

Столтенберг особисто просив Лаврова відпустити українських моряків і кораблі

Генсек НАТО провів особисту зустріч з міністром МЗС РФ.

Столтенберг особисто просив Лаврова відпустити українських моряків і кораблі
Генсек НАТО Йенс Столтенберг
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляє, що особисто просив міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова звільнити українські кораблі і моряків, захоплених в полон у Керченській протоці. Про це Столтенберг сказав сьогодні після зустрічі з російським міністром на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки.

"Ми обговорили Україну, і я висловив позицію НАТО, яка добре відома: ми не сприймаємо нелегальну анексію Криму, закликаємо Росію припинити дестабілізовувати Донбас на сході України. І я також сказав, що ми закликаємо Росію звільнити моряків і кораблі, які вони не так давно захопили в Керченській протоці", - цитує Столтенберга "Інтерфакс-Україна".

Генсек НАТО розцінює цю ситуацію як "дуже важку, особливо для людей в Україні".

"У той же час ми повинні продовжувати обговорювати з Росією всі питання, не тільки українське. Росія - наш сусід і порушує суверенітет і територіальну цілісність сусідів, зокрема, України", - наголосив Столтенберг.

Під час зустрічі сторони обговорили питання порушення Росією Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, ситуацію в Афганістані і необхідність ведення діалогу, в рамках якого можуть обговорюватися питання прозорості, зниження ризиків, інформування про навчання.

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак сьогодні заявив, що розраховує на істотне збільшення активності НАТО в Чорному морі - зокрема, міністр сподівається, що кораблі НАТО будуть заходити в українські порти щомісяця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram