ГоловнаПолітика

З'їзд адвокатів висловив недовіру члену ВККС

Адвокати мають намір відкликати Луцюка.

З'їзд адвокатів висловив недовіру члену ВККС
Павел Луцюк
Фото: vkksu.gov.ua

З'їзд адвокатів висловив недовіру членові Вищої кваліфікаційної комісії суддів Павлу Луцюку. "За" проголосували 95 делегатів. 44 були проти, 23 утрималися.

Критика діяльності члена ВККС лунала від адвокатів з приводу нібито підробки документів, зокрема свідоцтва про адвокатську діяльність.

Голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош запропонував внести в порядок денний питання про висловлення недовіри Луцюку та про відкликання його з посади члена ВККС. Після підтримки цієї пропозиції на голосування було поставлено питання про висловлення недовіри Луцюку, а тоді затвердження бюлетеня для звільнення члена ВККС.

Натомість голова Ради адвокатів Луганської області Олександр Мельников закликав колег не дискредитувати себе і дати можливість Луцюку допрацювати до завершення його повноважень.

За словами деяких адвокатів, такі дії адвокатів пов'язані нібито з тим, що на сьогоднішньому з'їзді хотіли б обрати двох членів ВККС, оскільки повноваження Луцюка минають через три місяці, а з'їзд проводять раз на три роки.

Нагадаємо, 15-16 лютого проходить з'їзд адвокатів, який має намір обрати двох членів Вищої ради правосуддя і одного члена Вищої кваліфкомісії суддів.

Павла Луцюка обрали членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів на з'їзді адвокатів 3 липня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram