ГоловнаПолітика

Активіст Стерненко виявив на своєму авто пристрої стеження

Два GPS-трекери могли відстежувати пересування активіста.

Одеський громадський активіст Сергій Стерненко повідомив, що виявив стеження. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Активіст знайшов на своєму автомобілі два GPS-трекери, які могли відслідковувати його пересування. Він також стверджує, що один з пристроїв використовували співробітники одеської поліції.

За словами Стерненка, в день виявлення трекерів, через півгодини після цього, йому зателефонував співробітник Шевченківського відділу поліції і сам запропонував відкрити кримінальне провадження за цим фактом і скерувати слідчо-оперативну групу для їх видалення.

"Я відмовився. Тому що це навіть не підслідність поліції. А ще через півгодини той самий поліцейський знову мені зателефонував і запропонував послугу огляду авто на факт наявності інших пристроїв. Хто хоч раз подавав у поліцію заяву про злочин, знає, як там впираються і не хочуть відкривати кримінальне провадження. А тут самі дзвонять. Ще послуги пропонують. Який цікавий збіг", - підкреслив Стерненко.

Активіст нагадав, що ці трекери були знайдені вже після скоєння третього нападу на нього.

Нагадаємо, в травні Стерненко під час бійки смертельно поранив одного з нападників. У червні кримінальне провадження за фактом замаху на активіста Сергія Стерненка забрали в одеської поліції і передали Головному слідчому управлінню Нацполіції "у зв'язку з надходженням у ГПУ численних звернень в інтересах Стерненка, в тому числі від народних депутатів України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram