ГоловнаПолітика

Верховний Суд підтвердив відмову ЦВК у реєстрації Симоненка кандидатом у президенти

Лідера КПУ висунула партія, статут і символіка якої не відповідають вимогам законодавства.

Верховний Суд підтвердив відмову ЦВК у реєстрації Симоненка кандидатом у президенти
Петр Симоненко
Фото: КПУ

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду залишив чинною відмову Центральної виборчої комісії лідеру Комуністичної партії Петру Симоненку в реєстрації кандидатом у президенти.

Про це повідомила прес-служба Верховного Суду в Фейсбуці.

"Якщо кандидата на пост президента України висунула партія, статут, найменування та символіка якої не відповідають вимогам Закону України "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки", це обумовлює відмову йому в реєстрації відповідно до Закону України "Про вибори президента України"", - йдеться в повідомленні.

Відзначено також, що політичні партії, обласні, міські, районні організації або інші структурні утворення, діяльність, найменування та символіка яких не відповідають вимогам вищезазначеного закону, не можуть бути суб'єктом виборчого процесу.

Нагадаємо, 29 січня Симоненко подав документи для реєстрації кандидатом у президенти від КПУ, але отримав відмову, в якій члени ЦВК послалися на закон про декомунізацію. Симоненко подав скаргу, але Шостий апеляційний адміністративний суд відмовився зобов'язувати ЦВК її зареєструвати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram