ГоловнаПолітика

Благодійний фонд Новинського направив у 2018 році на благодійні проекти 195,5 млн гривень Пресс-релиз

Це утричі більше, ніж у 2017-му.

Благодійний фонд Новинського направив у 2018 році на благодійні проекти 195,5 млн гривень
Фото: Макс Левин

Міжнародний благодійний фонд Вадима Новинського (МБФ) на честь Покрову Пресвятої Богородиці в 2018 році направив на гуманітарні та благодійні проекти понад 195,5 млн грн.

Про це повідомляється на сайті Фонду.

Так само наголошується, що в минулому році за фінансової підтримки Фонду реалізовувалися благодійні проекти в галузі історико-культурної спадщини, сфері охорони здоров’я, захисту материнства, дитинства, сім’ї. Також він став співорганізатором фестивалів, конференцій, конкурсів та інших заходів.

Одним з напрямків діяльності Фонду є підтримка притулку для дітей-сиріт при Вознесенському Банченському чоловічому монастирі. Там живуть і виховуються понад 400 дітей-сиріт, серед яких діти з інвалідністю та важкими захворюваннями, у тому числі ВІЛ-інфіковані. Цим проектом більше трьох років, і Фонд щомісяця виділяє допомогу на утримання притулку. У 2018 році вона склала понад 16 млн грн. Протягом багатьох років фонд є співорганізатором щорічного міжнародного фестивалю православного кіно «Покрова». У 2018 році фестиваль проходив з 8 по 12 жовтня в Національній опері України ім. Тараса Шевченка. На його проведення в цьому році фондом було виділено 1,5 млн грн. В рамках цільової програми «Культурна спадщина» у 2018 році продовжилася традиційна робота по відродженню та підтримці вітчизняних культурних і православних пам’яток.

Зокрема, були профінансовані заходи з будівництва, реставрації та збереженню більше 50 архітектурних об’єктів релігійного призначення на суму понад 38 млн грн. Це храми, церкви, каплиці, монастирі, притулки для сиріт і пристарілих практично у всіх регіонах України. Один з масштабних проектів програми «Культурна спадщина» – відтворення Храму на честь Святої Трійці на Троїцькій площі в Києві, об’єкта з трьохсотрічною історією, що існував на цьому місці до 1931 р. Фінансування робіт з відновлення святині в 2018 році склала 89,4 млн грн.

Також в області охорони здоров’я в 2018 році продовжилася реалізація всеукраїнської програми «Допоможи серцю битися», в рамках якої 59 дітей з вродженими вадами серця отримали кардіохірургічне лікування в Інституті Серця МОЗ України. Фонд підтримав проект Інституту Серця «Виїзні бригади», завдяки якому в багатьох областях України були проведені заходи щодо попередньої діагностики кардіологічних недуг у дітей. Всього бюджет програми в 2018 році склав понад 9,5 млн грн. Значно розширилася в 2018 році програма з реабілітації дітей та молодих людей з діагнозом ДЦП та органічними ураженнями нервової системи, що реалізується на базі Міжнародної реабілітаційної клініки Козявкіна. Так, у 2018 році курс реабілітації пройшли понад 100 осіб з усієї України. А в 2019 році програма реабілітації ДЦП та уражень нервової системи буде розширена. Фонд планує допомогти вже 250 пацієнтам.

Довідка:

Міжнародний благодійний фонд на честь Покрови Пресвятої Богородиці створений у 2008 році за ініціативою бізнесмена Вадима Новинського.

Діяльність фонду спрямована на виховання майбутнього покоління на принципах православної віри, зміцнення сім’ї та підвищення значущості сімейних цінностей в суспільстві, а також збереження культурної та історичної спадщини, підтримки здоров’я і всебічний розвиток освіти. У 2017 році фонд направив на благодійні проекти понад 65 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram