ГоловнаПолітика

"Під Крутами творилася історія молодої держави", - Порошенко

Президент України Петро Порошенко наголосив на історичній важливості бою під Крутами, відзначаючи 101-шу річницю події. Відповідне повідомлення опубліковано на сторінці голови держави в Фейсбуці.

"Події 29 січня 1918 року назавжди вкарбувалися в пам'ять поколінь українців. Адже під Крутами творилася історія молодої, як і бійці-крутяни, держави. Держави, яка ціною неймовірних зусиль і трагічних втрат заявила про своє право бути вільною від ярма імперії", - написав Порошенко.

"Станція Крути - тільки одна з численних битв в одвічному "хрестовому поході" Росії проти України, проте відважні патріоти, які захищали Україну під Крутами, - справжні герої, завдяки яким усе-таки з'явилася наша незалежність. Як і сучасні герої, які на своїх плечах міцно тримають нашу незалежність, захищають свою Батьківщину від зазіхань зухвалого агресора", - підсумував голова держави.

Сьогодні Порошенко візьме участь у форумі "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом" у Міжнародному виставковому центрі в Києві. Очікується, що під час форуму президент заявить про своє висування на майбутніх виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram