ГоловнаПолітика

СБУ заблокувала незаконне вивезення з країни двигунів для військових вертольотів

Запорізькі підприємці збиралися продати двигуни в країну, що перебуває під санкціями Ради безпеки ООН.

Співробітники Служби безпеки України в Запоріжжі заблокували незаконне вивезення авіаційних двигунів в країну, що перебуває під санкціями Ради безпеки ООН.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що в рамках офіційних угод одна з країн Близького Сходу направила українській комерційній структурі чотири двигуни до вертольотів Мі-24 для здійснення необхідного ремонту. У зв'язку з відмовою замовника оплатити вартість виконаних робіт, майно перейшло у власність держави і було передано для реалізації комерційній структурі.

Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Співробітники СБУ задокументували, що двоє запорізьких підприємців знайшли покупців на двигуни з країни, що перебуває під санкціями Ради безпеки ООН, оцінивши вартість товару майже 1 мільйон доларів. Також ділки гарантували замовникам виготовлення пакету фальшивої документації для безперешкодного вивезення агрегатів з України під виглядом цивільної продукції.

Правоохоронці затримали ділків у Запоріжжі при спробі реалізувати замовнику чотири двигуни.

Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

В рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 1 ст. 333 і ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України тривають першочергові слідчі дії, зокрема відбуваються обшуки за місцями проживання та роботи затриманих. Вирішується питання про оголошення зловмисникам про підозру у вчиненні злочину. Перевіряється інформація про можливу причетність фігурантів до протиправних оборудок з країною-агресором.

Раніше в січні СБУ заблокувала великий міжнародний канал постачання психотропів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram