ГоловнаПолітика

Висування Петра Порошенка на посаду президента призначено на 29 січня, - Соня Кошкіна

Висування буде громадське, не партійне.

Висування Петра Порошенка на посаду президента призначено на 29 січня, - Соня Кошкіна
Соня Кошкина
Фото: Макс Левин

Дату висунення діючого голови держави Петра Порошенка кандидатом у президенти перенесли з 2 лютого, про що повідомляли раніше, на 29 січня. Про це повідомила шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна в коментарі "1+1".

За її словами, після повернення Петра Олексійовича з Давосу на Банковій відбудеться фінальна нарада з цього питання, але джерела в АП підтвердили остаточну дату - 29 січня. Крім того, Президент не братиме участі в заходах до Дня пам'яті героїв Крут, які заплановані на цей день.

"Що цікаво, це буде громадське висування, не партійний форум. Тому що де-факто партія Петра Олексійовича вже два з половиною роки як обезголовлена. Раніше її формальним керівником був Віталій Кличко, але, згідно з законом про держслужбу, він написав заяву-відмову. І зітхнув з полегшенням. Так, після написання заяви з'їзд не проводили, адже тоді б її довелося розглядати. Тому «Солідарність» перебуває в підвішеному стані. Та й яка користь висуватися від партії, рейтинг якої більш ніж скромний?" - написала шеф-редактор на своїй сторінці в фейсбуці.

Нагадаємо, раніше датою висування Петра Порошенка в його оточенні називали 2 лютого - фактично передостанній день подачі документів у ЦВК для реєстрації кандидатом у президенти. Планували проведення великого форуму, де Порошенка мали б висунути як єдиного кандидата від демократичних сил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram