ГоловнаПолітика

АРМА продовжило конкурс на керівника "Межигір'я"

До відбору вже проявили інтерес два суб'єкти, але один не відповідає вимогам.

АРМА продовжило конкурс на керівника "Межигір'я"
"Межигорье"
Фото: LB.ua

Агентство з розшуку і менеджменту активів прийняло рішення про продовження конкурсного відбору керівника резиденції президента-втікача Віктора Януковича "Межигір'я".

Про це повідомив голова АРМА Антон Янчук на прес-конференції, передає РБК-Україна.

За його словами, АРМА усвідомлює, що управління "Межигір'ям" є "дуже дражливим питанням".

"Тому, коли арештовані об'єкти повною мірою потрапили в управління АРМА, ми з відповідальністю поставилися до початку конкурсного відбору", - сказав Янчук.

На сьогодні до відбору проявили інтерес два суб'єкти: громадська організація, яка здійснює утримання цього об'єкта, і другий суб'єкт. Громадська організація, за словами Янчука, не відповідає необхідним нормам для того, щоб стати керуючою.

"Перед нами постало питання, продовжувати конкурс чи завершувати його. Громадська організація не відповідає всім вимогам, незважаючи на всі дії, вчинені цією організацією. Станом на вчора практично всі можливості АРМА були вичерпані", - зазначив він.

Янчук додав, що журналісти-розслідувачі, які загострили питання "Межигір'я", певною мірою навіть допомогли.

"Ми маємо спільну мету. Було прийнято рішення про продовження конкурсного відбору керівника "Межигір'я" до кінця лютого цього року", - резюмував Янчук.

Нагадаємо, в 2017 році Генпрокуратура спростовувала повне повернення "Межигір'я" в державну власність. Повідомляли, що розташовані на території резиденції будівлі досі належать компанії "Танталіт" і екс-президентові Януковичу. У травні Печерський райсуд Києва за клопотанням ГПУ передав майно "Танталіту" в управління держави. У вересні АРМА оголосило конкурс на керуючого для "Межигір'я".

У листопаді 2018 року АРМА знову оголосила конкурс на керуючого для "Межигір'я".

У січні 2019 року стало відомо, що з Межигір'я зникло багато речей. У АРМА вважають, що прокуратура не змогла забезпечити зберігання конфіскованого майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram