ГоловнаПолітика

Порошенко заявив про тверду позицію з приводу підтримки України на всіх зустрічах у Давосі

Протягом двох днів його візиту відбулося близько 20 офіційних зустрічей.

Порошенко заявив про тверду позицію з приводу підтримки України на всіх зустрічах у Давосі
Фото: пресс-служба президента

Українська сторона отримала чітку позицію підтримки на зустрічах під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Про це Президент Петро Порошенко заявив в інтерв'ю телеканалу "Україна", повідомляє прес-служба голови держави.

Президент зазначив, що протягом двох днів візиту в Давосі відбулося близько 20 його офіційних зустрічей. Зокрема, відбулися змістовні переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, заступником голови Китайської Народної Республіки Ван Цішанем, генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем, новообраним президентом Бразилії Жаїром Болсонаро, президентом Польщі Анджеєм Дудою, президентом Литви Далею Грибаускайте.

"Ми користуємося тим, що тут дуже щільний графік - переговори тривають по 15-20 хвилин - не більше, але їхня кількість досить велика. І скрізь у нас тверда позиція щодо підтримки України. Спасибі нашим міжнародним партнерам, які демонструють таку підтримку, демонструють позицію захисту українців", - підкреслив голова держави.

Порошенко розповів деякі деталі зустрічі з Меркель щодо запобігання втручанню РФ у вибори: "Йдеться про кібербезпеку. Це я кажу, в тому числі, про обмін даними".

У той самий час він підкреслив, що не може розкривати зміст домовленостей про спецслужби і всіх механізмів забезпечення кібербезпеки. "Очевидно, що деталі цих домовленостей ми розкривати не будемо", - підкреслив Президент.

Голова держави нагадав, що з української ініціативи було створено трастовий фонд НАТО з кібербезпеки, а також конкретні двосторонні угоди, починаючи зі США і з Великобританії і закінчуючи Німеччиною.

"На сьогодні дуже важливо, що і США, і ЄС, і Канада сприймають це як реальну загрозу. Не йдеться про допомогу Україні, йдеться про об'єднання зусиль для захисту демократії в усьому світі. Тому що Росія намагається використовувати демократичні інструменти і механізми, щоб підірвати демократію зсередини. Звичайно, ми будемо захищати державу, в тому числі і від таких гібридних загроз Росії", - наголосив він.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко 23-24 січня перебуває з робочим візитом у Давосі (Швейцарія), де проходить Всесвітній економічний форум.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram