ГоловнаПолітика

Порошенко запросив президента Бразилії в Україну

Президенти України і Бразилії обговорили питання співпраці між країнами.

Порошенко запросив президента Бразилії в Україну
Петр Порошенко и Жаир Болсонаро
Фото: facebook.com/svyatoslav.tsegolko

Президент Петро Порошенко провів зустріч з президентом Бразилії Жаїром Болсонару в Давосі.

Про це повідомив у Фейсбуці прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко.

"У Давосі розпочалася історична зустріч із президентом Бразилії. Лідери двох країн розмовляють про необхідність відновлення повномасштабного співробітництва. Це перша зустріч лідерів України та Бразилії за 8 років", - написав він.

Як повідомляють на сайті президента, Порошенко і Болсонару обговорили перспективи активізації торгово-економічного співробітництва, передусім у військово-технічній, інвестиційній, енергетичній, науково-технічній та інших сферах. Також президенти домовилися про проведення найближчим часом чергового засідання Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

Сторони підтвердили зацікавленість у перезапуску низки промислових, енергетичних, інфраструктурних та інших проектів, припинених за попередньої адміністрації Бразилії.

Болсонару виступив на підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Порошенко і Болсонару наголосили на важливості вкладу української громади Бразилії в розвиток відносин дружби і стратегічного партнерства між країнами, а також запросив його відвідати Україну.

Нагадаємо, Болсонару, який представляє Соціал-ліберальну партію, заступив на посаду президента Бразилії 1 січня 2019 року. Під час передвиборної кампанії він неодноразово виступав на підтримку військової диктатури в країні 1964-1985-х років, а також робив жінконенависницькі, расистські та гомофобні висловлювання.

У січні він підписав указ, що дозволяє громадянам Бразилії купувати до чотирьох одиниць зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram