ГоловнаПолітика

Спікер Держдуми доручив викликати Google через український Крим на картах

"Потім вони ще щось у нас відріжуть і припишуть іншій країні".

Спікер Держдуми доручив викликати Google через український Крим на картах
Фото: Google Maps

Спікер російської Державної думи В'ячеслав Володін доручив викликати в парламент представника Google в зв'язку з тим, що на Google Maps півострів Крим вказано українським.

"Якщо компанія Google бере і відображає на своїй карті Крим як територію іншої країни, а сьогодні це територія Росії, то це порушення Конституції, порушення наших законів. Тому було би правильно комітету з безпеки запросити представника компанії Google і висловити нашу позицію, а далі приймати рішення. У нас можливості з вами є, давайте їх використовувати", - цитує Володіна агентство ТАСС.

"Потім вони ще щось у нас відріжуть і припишуть іншій країні, а згодом вони будуть втручатися так само, як втрутилися в справи інших держав, призначати будуть", - додав російський політик, навівши як приклад Facebook, який зняв галочку верифікації з акаунта президента Венесуели Ніколаса Мадуро після заяви американського лідера Дональда Трампа про визнання лідера опозиції країни Хуана Гуайдо тимчасово виконувачем обов'язки президента країни.

"Ось уся ціна незалежності Facebook і інших компаній, і той самий Google проводить політику в інтересах США, виконуючи все те, що йому Держдеп диктує", - сказав Володін.

Нагадаємо, Росія окупувала український півострів Крим у 2014 році.

Україна не визнає входження півострова до складу РФ і вважає Крим тимчасово окупованою територією. Країни Євросоюзу та США також не визнають входження півострова до складу РФ. Після анексії США і ЄС ввели санкції проти низки російських громадян. Також було затверджено списки нев'їзних осіб і заморожено їхні рахунки.

Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму та Севастополя 20 лютого 2014 року. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram