ГоловнаПолітика

У начальника Держпраці в Донецькій області знайшли російський паспорт

Чиновника також підозрюють у підробці документів і систематичному вимаганні в особливо великому розмірі.

У начальника Держпраці в Донецькій області знайшли російський паспорт
Фото: 24daily.net

У керівника Головного управління Держпраці в Донецькій області правоохоронці виявили російський паспорт. Також чиновника викрили в систематичних поборах, зокрема - в одержанні неправомірної вигоди в розмірі  півмільйона гривень.

За всіма цими фактами слідчі кваліфікували дії зловмисника за трьома статтями Кримінального кодексу України, повідомляє прес-служба Національної поліції.

Зокрема, в серпні 2018 року правоохоронці здійснили спецоперацію з документування злочинних дій посадової особи. У рамках спецоперації зловмисника затримали після одержання ним чергового "траншу" в розмірі 500 тисяч гривень.

Під час подальшого розслідування слідчі ГСУ встановили, що на початку осені 2015 року чоловік відвідав територію тимчасово окупованого півострова Крим. Там він отримав паспорт громадянина Російської Федерації. Візит до Криму відбувся за кілька місяців до призначення на керівну посаду. Разом з ним тоді їздила громадянка, яка в цей час виконує обов'язки начальника Головного управління Держпраці в Донецькій області.

Згодом, уже перебуваючи в громадянстві країни-агресора, зловмисник підробив документи, що подаються для призначення на посаду в органах державної влади України.

23 січня чоловікові повідомили про підозру. Тривають заходи щодо обрання запобіжного заходу.

Раніше на хабарі спіймали чиновника головного управління Держпраці Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram