ГоловнаПолітика

Тимошенко: вже 131 місцева рада проголосувала проти підвищення ціни на газ

Лідер "Батьківщини" вимагає скасувати підвищення.

Тимошенко: вже 131 місцева рада проголосувала проти підвищення ціни на газ
Фото: Александр Прокопенко

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко вимагає від Верховної Ради скасувати урядову постанову про збільшення на 23,5% вартості газу для населення і наполягає на запровадженні мораторію на подорожчання газу українського видобутку. Про це вона заявила на погоджувальній раді голів парламентських фракцій і комітетів.

«Ми наполягаємо, щоб після питання про створення ТСК щодо вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк одразу була проголосована постанова про негайне скасування ціни на газ і  запровадження мораторію на підвищення ціни на газ українського видобутку», - зазначила Юлія Тимошенко.

Голова фракції наголосила, що  справедлива ціна на газ українського видобутку з урахуванням усіх видатків  та  30% рентабельності має становити 90 дол. США за тисячу кубометрів, замість 300 дол.

Вона закликала народних депутатів не бути байдужими, бо в людей не  вистачає грошей на життя, адже тарифи "забирають в них останнє": «Вони скоро будуть недоїдати через політику, яку проводить Порошенко!».

Юлія Тимошенко також нагадала, що вже 131 місцева рада різних рівнів проголосувала проти підвищення ціни на газ та закликала Петра Порошенка «припинити геноцид української нації».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram