ГоловнаПолітика

До матері Бережної прийшли з обшуками (оновлено)

"Двері моєї квартири виламують працівники СБУ".

У Києві силовики намагаються зламати двері в квартиру Олени Бережної, матері загиблого народного депутата Ірини Бережної, для проведення обшуку.

Про це повідомив телеканал 112.

Фото: 112

"Зараз двері моєї квартири виламують працівники СБУ", - також йдеться у фейсбуці Бережної. Вона пов'язує спробу обшуку з підготовкою мітингу "біля пам'ятника легендарного полководця-генерала Миколи Ватутіна".

Олена Бережна
Фото: golos.ua
Олена Бережна

Обшуки відбулися також в офісі колишнього заступника голови Київської міської державної адміністрації Ірени Кільчицької. Вона повідомила про це в коментарі "Гордону".

"Сьогодні вранці СБУ ввалилася в офіс. П'ятеро людей проводять обшук. Вони нікого не впускають і не випускають. Вони вважають, що Олена Бережна - мама загиблої Ірини Бережної, яка була моєю подругою, займається тут сепаратистською діяльністю. Мама Бережної судиться у Віденському суді за права на дитину Ірини. У цьому офісі вона складає і відправляє до суду заяви, переклади документів тощо. Але СБУ вважає, що це її офіс, що тут є зброя, антиукраїнська література та інструкції щодо зміни державного ладу України", - розповіла Кільчицька.

Ірена Кільчицька
Фото: ТСН
Ірена Кільчицька

Вона не виключає, що обшук ініціював бізнесмен Борис Фуксман, який є батьком дитини Бережної.

"Оскільки він впливовий бізнесмен, я не виключаю, що він попросив надіслати до мене СБУшників. Їм більше нема чого робити, крім як у мене в офісі шукати злочинців", - заявила Кільчицька.

Оновлення 14:00. Спікер СБУ Олена Гітлянська пізніше повідомила "Інтерфакс-Україна", що "до пані Кільчицької претензій немає", а у Олени Бережної дійсно йдуть обшуки.

"СБУ проводить низку обшуків у членів проросійської громадської організації в рамках кримінального провадження ч.1 ст.109 та ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада)", - сказала вона.

Відповідаючи на питання про те, чи входить до списку людей Бережна, Гітлянська відповіла ствердно. Також вона повідомила, що проводиться обшук в одному з приміщень, яке належить Кільчицькій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram